неделя, 25 август 2013 г.

Зловещ подлез до 31-во училище

Хиляди ученици ще бъдат изправени съвсем скоро пред дилемата – да преминат през намиращият се в руини страховит подлез на кръстовището на булевардите "Ситняково" и "Гео Милев" или да рискуват, преминавайки между фучащите с висока скорост автомобили.
За това сигнализират на БНТ родители, чиито деца учат в едно от големите и престижни учебни заведения - 31-во училище "Иван Вазов". Подлезът бе ремонтиран преди девет години, но поради безстопанственост от направеното тогава не е останало почти нищо.

Решилите все пак да влязат под кръстовището прескачат зейналите дупки на отточните канали, защото решетките им са буквално изтръгнати. Вандали счупили и лампите, дори извадили плоскости от тавана и сега оттам висят кабели. Вечер мястото става свърталище на наркомани, а нормалните хора избягват да влизат вътре.

От район "Слатина", на чиято територия е пътното съоръжение обясняват, че имат средства за поддръжка на подлезите, но не искат да инвестират, ако нямат гаранция, че направеното няма да се разруши отново. Според кмета Антоанета Апостолова решението е не само в поредния ремонт, а най-вече в охраната.

Но за това пари, естествено няма. Затова от кметството са се обърнали към Дирекцията за обществен ред и сигурност към Столична община. За период от година изпратили множество молби и писма. Едва в края на миналата седмица, обаче, получили уверение, че ще се намери възможност за осигуряване на видеонаблюдение.

Чак когато това стане реалност, от района възнамеряват да извършат поредния ремонт на подлеза с надеждата, че ще бъде и последния в близкото бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар