вторник, 24 март 2015 г.

Стартират мащабни ремонти в София

В началото на следващия месец започват мащабни ремонти в столицата на основни улици и булеварди. Ако климатичните условия позволят, те може да стартират още в края на март. Целта е да приключат до началото на новата учебна година. На други места обаче строителните дейности ще започнат през втората половина на годината и ще продължат до края на есента.


Тогава трябва да започне реконструкция на една от основните пътни артерии на София – "Цариградско шосе". Ремонтът ще е в двете платна на отсечката от алея "Яворов" до моста на 4-ти километър. Организацията на движението ще бъде подобно на миналото лятото – в едната лента на пътя ще се извършва движението на автомобили и коли на градския транспорт, докато в другата се извършват ремонтни работи.

Строителни дейности ще има и във втора отсечка на "Цариградско шосе", тази от разклона за летището и квартал "Младост" до "Околовръстното шосе".

В края на март или началото на април започва основен ремонт по булевард "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и "Южния парк", включително и на релсовитя трамваен път. Пешеходната зона по бул. "Витоша" пък ще бъде преградена с подвижни колчета, които се прибират в земята, така че в зоната между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Солунска" да не могат да влизат автомобили.

Започва строителството и на ново кръстовище на две нива при булеардите "Академик Иван Гешов" и "България". Досега изграждането му се забавяше заради съдебни дела между Столична община и живеещите в района. Очаква се строителството да започне във втората половина на годината.

В края на лятото ще започне и цялостното реновиране на булевард Владимир Вазов от моста "Чавдар" до "Ботевградско шосе".

Друга основна зона в центъра, която ще бъде затворена за ремонт е булевард "Дондуков". Там ще започне пренареждане на паветата, които ще бъдат запазени. Ще се ремонтира и трамвайния релсов път по булеварда.

Ремонти ще има и по улица "Раковски" и отсечката от бул. "Сливниц"а до ул. "Козлодуй".

По бул. "Сливница" предстои ремонт на моста над жп линията в кв. ”Захарна фабрика”. Реконструкция ще има и по булевард "Прага" и на кръговото около "Руски паметник". Предстои ремонт и на булевард "Монтевидео" при Нов български университет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар