понеделник, 17 март 2014 г.

Вижте, кога ще е готово кръстовището при Семинарията

Проектът за кръстовището на две нива при Семинарията върви в срокове. През април затварят северното платно, през юни и двете, а през юли естакадата ще е готова.
Към момента е изпълнено долното ниво на естакадата по бул. „ Пейо Яворов” - бул. „Стоян Михайловски”, съобщи кметът на София Йорданка при проверка на кръстовището.

Изграден е нов водопровод (южен локал), нова канализация, нова тръбна мрежа, електро и телефонизация, както и прехвърляне на всички кабели в северния локал. Работи се и по трасето от страната на трамвая по източната част по бул. „Стоян Михайловски” и по западната част на бул. „Симеоновско шосе”.

В края на месец април въведената временна организация за движение по северното платно ще се обърне огледално, за да продължи работата. Платното ще бъде затворено.

В началото на юни ще има пълно затваряне на движението за около една седмица, когато ще се прави цялостното преасфалтиране.

Фандъкова очаква в края на юни и началото на юли кръстовището да бъде  напълно завършено.

За участъка при Семинарията се предвижда да се изгради и пешеходен подлез с възможност за преминаване и на велосипедисти. Той вече е готов на 80%

Облекчението на движението след завършване на проекта се очаква да бъде чувствително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар