четвъртък, 17 април 2014 г.

Променят движението заради строеж на кръстовище на бул. "Яворов"

Във връзка с изграждането на кръстовище на бул. "П. Яворов" и ул. "Стоян Михайловски" се променя организацията на движение, съобщиха от Столичната община.
От 4.30 ч. на 17 април до 24.00 ч. на 30 май се забранява влизането на превозни средства както следва:

• по източното пътно платно на ул."Стоян Михайловски" между бул."Пейо Яворов" и ул."Никола Габровски". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно в участъка на строителството

• по западното пътно платно на ул. „Стоян Михайловски” между бул. „Пейо Яворов” и пл. „Велчова завера”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно в участъка на строителството;

• по северното пътно платно на на ул."Пейо Яворов" между ул."Златовръх" и входа на транспортния тунел в посока Телевизионна кула.  Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно в участъка на строителство.

Променят се маршрутите на автобусни линии №67 - от кв."Симеоново" по маршрута си и се скъсява до кръговото на бул."Пейо Яворов" и бул."Др.Цанков".

Автобусна линия 88 - без промяна в действащия маршрут – от ж.к. "Дружба" 2 по маршрута си до кръстовището на бул. "Пейо К. Яворов" и ул. "Стоян Михайловски", направо до Семинарията, наляво по бул. "Джеймс Баучър", наляво по бул."Черни връх", наляво по ул."Сребърна" до Зоопарк София – двупосочно.

Промяна в маршрута на автобусна линия 98 - от с. Железница по маршрута си до кръстовището на бул.св. наум с бул. "Джеймс Баучър", наляво по бул. св. "Наум", наляво по бул."Черни връх" и по маршрута-двупосочно;

Разкрива се временна автобусна спирка по маршрута на линия 98 с код 1322 "Хотел Хемус" на бул. "Черни връх" след бул."Арсеналски" в посока "Хладилника".

Запазва се местоположението на временна спирка по маршрута на автобусни линии 88 - временна автобусна спирка пл."Велчова завера", след пешеходната пътека на пл."Велчова завера" от страната на трамвайното трасе в посока зоопарк София;

Маршрутът на линия 88, остава закрита спирка бул. "Стоян Михайловски", намираща се на ул. "Стоян Михайловски" след кръстовището с бул. п.к."Яворов" в посока ж.к."Дружба" 2.

Променя се местоположението на спирки по маршрута на автобусни линии 120.

Спирка "ул. Стоян Михайловски" се измества в северното платно на бул. "Н.Й.Вапцаров", на 400 м след кръстовището с ул. "Стоян Михайловски" за автобусна линия № 120 в посока Зоопарк София  (в района след новоизградения пешеходен подлез).

По план в началото на юли трябва да е готово кръстовището на две нива на булевардите "П. Яворов" и "Стоян Михайловски". Стойността  на обекта е около 13,5 млн. леваОбщата ширина на естакадата е 18 метра и  включва два тротоарни блока, широки по 1,10 м, две платна за  движение по 7 м и разделителна ивица 2 м.

Няма коментари:

Публикуване на коментар