сряда, 8 януари 2014 г.

Електрически одеяла сеят смърт, пострадали и в "Яворов"

Китайски електрически одеяла подпалиха България по празниците. Завивките дават на късо и предизвикват пожари в десетки домакинства, потвърдиха и от МВР вчера.

Само за последните два дни семейство едва не изгоря в София, млада жена се хвърли от терасата след инцидент с електрическо одеяло и почина от раните си, а двама мъже в пазарджишко село се задушиха, след като подпалиха завивките си с лула.

Първият инцидент станал на 30 декември по обяд в столицата. Забравено електрическо одеяло подпалило дивана в хола на семейство в квартал „Яворов". По чудо ранени няма, а щетите са само материални. По-страшното обаче е, че семейството е звъняло на спешния номер 112, за да повика пожарната, но телефонът не е бил вдигнат от оператор. „Звъняхме и на 150, но и там никой не вдигна", оплакаха се потърпевшите. Те допълниха, че са живи само благодарение на помощта на съседите, които заедно с тях гасили с голи ръце пламъците. „Изгоряха диванът, част от килима и климатикът, но слава Богу, ние сме живи и здрави. Имаме само леки изгаряния по крайниците", благодарни са на съдбата изпатилите столичани.

Късмета им не е имала обаче 30-годишна софиянка, която след като се подпалила с електрическо одеяло, скочила от 7-ия етаж на блок в кв. „Хиподрума". Инцидентът станал в първия ден на новата 2014 г., а 30-годишната жена е лежала чисто гола на площадката пред блока, без никой да сигнализира на 112. „През това време е измръзнала и е получила хипотермия. Постъпи при нас с много тежки травми, несъвместими с живота, с вътрешни кръвоизливи, тежко обгазяване от пожара", съобщиха от ВМА, където жената е починала часове след като е приета.

По същото време, но в пазарджишкото село Семчиново двама мъже починаха, след като не загасили лулата си и тя подпалила постелята, на която спят. Техен съсед подал сигнал в полицията, че от къщата им излиза дим, и на място бил пратен екип, който констатирал, че двамата мъже са се задушили вследствие на пожар, който е възникнал в дома. Единият починал е на 46 години и е местен, а другият е на 56 години и е от Белово, а в селото бил на гости за празника. Труповете са откарани за аутопсия в Съдебна медицина в Пазарджик.




Няма коментари:

Публикуване на коментар