петък, 28 март 2014 г.

Нападнаха журналист до зала "Универсиада"

Неизвестен мъж е нападнал и е напръскал със спрей в очите зам.-главния редактор на "7 дни спорт" Владимир Зарков. Злощастната случка се е разиграла на ъгъла на улиците "Шипченски проход" и "Александър Жендов", близо до зала "Универсиада" в столицата.

Журналистът тъкмо си тръгвал от работа, когато бил издебнат в гръб и нападнат. Нападателят изстрелял лютивата консистенция към главата му и изчезнал.

Минути след инцидента на мястото пристигнала линейка, която е откарала пострадалия в болница. За момента той не вижда, но медиците полагат усилия да върнат зрението му.

"Информацията Ви е вярна. Случаят е ясен. От известно време от два футболни клуба върху мен се оказва натиск да уволня Владимир Зарков от вестника. От единия клуб в прав текст ме питат колко пари искам, за да го махна. С мен такива разговори не могат да се водят. Няма да оставя нещата така. Вече съм се свързал с хора от чужбина, които ще ми помогнат за решаването на този случай. Това, което се е случило е недопустимо. Владимир Зарков е най-добрият футболен журналист в България. Стоя изцяло зад него и се надявам да се възстанови", коментира пред ПИК главният редактор на „7 дни спорт" Юлий Москов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар